Tuesday, February 20, 2007

Intro-uke


For at vi volontørene skulle bli bedre kjent med arbeidet som Misjonsalliansen driver i Bolivia, hadde utsendingene her forberedt en hel uke hvor vi fikk lære mer om de forskjellige prosjektene. Jeg gikk glipp av de to første dagene (magen min har tydeligvis ennå ikke forstått hvordan den skal ta seg av boliviansk mat...), men kom sterkt tilbake på onsdagen. Da fikk jeg se den nye fotballstadionen som er en del av Misjonsalliansens prosjekt "Fotball krysser grenser" og være med på undervisning om Misjonsalliansens samarbeid med Diakonia FRIF, banken som hittil har lånt ut over 500 millioner kr til fattige indianere i La Paz gjennom såkalte mikrokredittlån. (Puh! Lang setning!)

Vi besøkte også noen lånekunder på El Alto, og fikk se hvordan de hadde klart å etablere små, men lønnsomme virksomheter. Kan ikke si annet enn at jeg er imponert over stå-på viljen til folk her. Selvom så mye som 73 prosent av befolkningen på El Alto lever i fattigdom, er det overraskende lite tigging på gata. Folk utnytter de ressursene de har, og tjener penger på alt fra skopussing og salg av grønnsaker, til å rope ut holdeplasser på bussen eller å veie folk på små vekter for 50 cent. De gir ikke opp, noe som er veldig oppløftende å se, her i denne store byen med så mye fattigdom.


På torsdag var vi på en liten utflukt opp i fjellene som omkranser La Paz for å bli "teambuildet".
Diverse finurlige samarbeidsoppgaver og bålkos med grilling av pølser i fantastiske omgivelser, er absolutt ikke å forrakte.


Fredagen hadde volontørene fått ansvar for å arrangere en fest for noen bolivianske ungdommer som har fått utdelt studiestipend fra Misjonsalliansen. Det ble en kjempehyggelig kveld med MYE mat, norsk kveding og boliviansk folkedans, god stemning og utveksling av mailadresser.

5 comments:

Sindre aka Sid said...

spennende lesning silje! keep up the good work!

håper forøvrig sør-amerika-magen ikke er like utholden som den i india! :)

KaRiUs said...

hei siljus!!=)
er såå spennede å lese om dine opplevelser i Bolivia, blir nesten litt reisesyk selv å jg=)
gleder meg til å få se flere bilder og kanskje litt film.

eeey, du har gått til inkjøp av en sånn inkalue(?) gralla

tobye said...

Hei SIlje.
Morsomt å følge med litt på alt hva du gjør i Bolivia. Du skriver veldig bra og levende.
Skulle gjerne hatt deg med til Rivieraen. En stor opplevelse og deilig avkobling fra norsk vinter.
Fortsatt lykke til med spansken. Skjønner du er godt i gang.

ebba said...

Hei Silje! Det høres ut som du har det helt supert! Jeg storkoser meg med bloggen din og imorgen tidlig drar jeg til Colombia så da er jeg plutselig ikke like missunnelig på deg lenger... Men så skal jeg hjem etter 10 dager da, så da fortsetter vel missunnelsen.. Er de gode til å danse salsa i Bolivia? Det har jeg hørt at de er i Colombia - jeg gleder meg! Nordhue gikk forresten strålende, men det var ikke helt det samme uten deg... Stor klem fra Ebba

Silje said...

Du kommer ikke til Bolivia da,Ebba? Utrolig( og litt bra) at det ikke er flere turister her, for det er et fantastisk land :)
Du må lage blogg du og, så jeg kan følge med på din reise!Kjempehyggelig å høre fra deg!

Sid,takk for omtanke mht til magen. Den går på antibiotika nå, og noen andre rare medisiner, så nå går det rette veien, hehe..

Karianne:har ikke kjøpt inkalue ennå, men har både lamaponcho,alpakkagenser og inkatøfler!Ganske stilig! Ønsker du deg inkalue kanskje? jeg tar imot bestillinger ;)

Tor: skjønner dere har hatt en fin ferie!Jeg blir med neste gang :)